Здрав напиток кој го зајакнува имунитетот и ги топи мастите

Здрав напиток кој го зајакнува имунитетот и ги топи мастите

Имено, напитокот кој се подготвува многу лесно ќе ви донесе појак имунитет, но и ќе ви помогне да го намалите стомакот, поточно надуеноста на стомакот.

Потребни ви се:

– 1 лажица ѓумбир во прав
– 1/2 лажица куркума во прав
– 2 стапчиња цимет
– 1/2 лимон
– 3-4 дл Озонирана вода

Ставете ја озонираната вода во стаклен сад, а потоа додајте ги состојките и двете стапчиња цимет. Потоа исцедете го и лимонот. Конзумирајте во текот на денот. А доколку сакате да ја засладите напивката, направете го тоа со домашен мед.

Напомена: Водата треба да биде озонирана исто и лимонот препорачуваме да биде озониран – прочистен од бактерии и пестициди.