Озонирана вода со куркума наутро – неверојатна работа за организмот!

Озонирана вода со куркума наутро – неверојатна работа за организмот!

Кога станува збор за куркумата и озонираната вода – веќе многу е кажано, напишано, и прераскажано на оваа тема, за неверојатните бенефити на куркумата од овој чудесен зачин и оваа исцелителна вода, но еве уште еден интересен начин за одржување на тонусот на организмот. Она што е исто така, важно, е тоа што за сите е достапен овој зачин.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

½ кафена лажичка куркума
200 мл озонирана вода 5 минути.
*неколку капки ладно цедено масло за подобра апсорпција може да биде озонирано предходно (кокосово, маслиново, ленено…)

ДЕЈСТВО ВРЗ ОРГАНИЗМОТ

-Здравје на срцето. Куркуминот спречува создавање на тромбови.

-Подобрување на варењето. Ја нормализира дигестијата и го забрзува метаболизмот.

-Заштита на црниот дроб. Ги обновува оштетените клетки.

-Ги олеснува симптомите на артритис. Намалува отоци и ублаува болки подобро од диклофенак.

-Превенција од рак. Познато е дека канцерот се развива во кисела средина, а куркумата и озонираната вода делува алкализирачки и на тој начин го штити здравјето.

-Позитивно влијае врз здравјето на лицата заболени од дијабетес.

-Студија од Универзитетот Обурн од 2009 година покажала дека куркумата може да ја подобри општата здравствена состојба на заболените од дијабетес.